11/3/07

Resum (capítols XVI-XX)


En els capítols que van del XVI al XX podem apreciar l’evolució de l’empitjorament econòmic d la família, agreujat per la malaltia d’en Quimet, qui té un cuc solitari que el fa sentir angúnia contínuament; així que la Natàlia, per tal de sortir d’aquella mala temporada, decideix buscar un treball pels dematins.

Els dos fills suposen un problema per la Colometa, que sap l’ enorme gelosia que sent el seu fill, que en dues ocasions ha posat en perill la vida de la nena, un cop posant-li una baldufa al coll, i un altre llençant el cuc solitari que tragué el pare al seu bressol; encara i així, la necessitat es tan gran que la mare acudeix a un treball que li diu l’ Enriqueta, en el que havia de fer les feines d’una família rica en una enorme casa. Aquesta és acceptada, i en poc temps comença la seva feina pels dematins, deixant els nens sols.

A partir del capítol XVII, Mercè Rodoreda es centra en la descripció de la casa, que per a la Colometa es tracta d’una mena de trencaclosques en el que mai sap d’ on vénen les veus dels habitants, que la criden per demanar-li els serveis; per altra banda, en Quimet creu la possibilitat de poder fer tirar endavant la cria de coloms que porten a terme, i poder acabar fent-se rics. (correcte)