11/2/07

EN QUIMET I ELS SEUS GELOS:
A la novel.la en Quimet sembla ser un personatge amb un caracter masclista i més aviat tancat, perquè des d'un principi tractava a la Colometa malament: en un dels casos on la va tractar malament (repetició innecessària)va ser quan li va agafar del coll i la (va) sacsejà(ar), sense cap motiu. Al llarg de la novel.la quan ella opinava diferent que ell, en Quimet li donava cops, no es que sigui maltracte sinó que ell no li donava espai per expresar-se.
Per altra banda aquest personatge es pot definir com una persona obsesivament gelosa; els casos que més podem destacar dels X primers capitols són: En primer lloc quan intenta que la Natalia deixi el seu treball nomès perqué ell pensa que el pastisser va darrera seu, en segon lloc quan ell creu veure a la Natalia passejant amb el Pere, el qual no era veritat.
Per relacionar el caracter d'en Quimet i els seus gelos poso per exemple (al capitol VII) quan a la Natalia li sortia sang pel nas i no se'l podia aturar, llavors en Quimet en comptes de ajudar-la i acompayarla al lavabo va preferir quedarse en el seu lloc, veura com li acompanyava el mosso del café i a més li va montar una escena de gelosia a la pobra Colometa que esperava l'ajuda del seu "amor". (potser convindria que aventuressis com se senten cadascun dels personatges en aquestes manifestacions de gelosia)