11/2/07

Els gelos d'en Quimet

Durant els primers deu capítols podem apreciar que en Quimet, el primer marit de la Natàlia, es egoista, fort, masclista, amb molt de caràcter, gelós, i a demés fa que la vida de la seva dona sigui un infern.
D’en Quimet, es podria parlar de diferents aspectes. Jo em centraré en la gelosia.
El primer acte important de gels que ens trobem, es quan aquest li exigeix a la Natàlia que deixi la seva feina a la pastisseria, ja que es pensava que el pastisser anava darrera d’ella.
Aquest acte de gelosia, s’aprecia molt, en el moment que la Natàlia es troba amb en Pere per casualitat, i en Quimet l’acusa d’haver-se’n anat amb ell, i li obliga a demanar-li perdó, encara que ella li jura que això es mentida. Aquí també podem veure, que a part de ser gelós, es molt possessiu. (hauries de precisar, reflexionant com són viscudes aquestes situacions per cadascun dels personatges)
Per últim, cal destacar el moment en que la Natàlia es en un bar, i li sagna el nas. Un empleat del bar, la va acompanyar al lavabo, i es va assegurar que ella estigués bé. En sortir, es va trobar amb en Quimet, que estava molt enfadat. (com afecta això la relació entre els personatges)
En resum, veiem que en Quimet, es un home molt fet a l’antiga, i que no li convé gens a la Natàlia.
(per què?)